MEDIJI O NAMA

Farmabih.ba – Agrolink osigurava besplatnu pomoć pri uvođenju standarda kvaliteta u poljoprivredi

Otvoren poziv za podršku poljoprivrednicima, koji Agrolink realizira uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta.

Ekapija.ba – Šta nedostaje našim prehrambenim proizvodima da bi dospjeli na police radnji u EU?

Sigurnost hrane je globalno pitanje i jedan od najznačajnijih prioriteta Evropske unije. Za sigurnost hrane postoji odgovornost kompletnog lanca proizvodnje, prerade i trgovine. Vlada je ta koja uspostavlja sistem koji će kontrolisati kvalitet hrane, upozorila je Eldina Muftić, predstavnik sarajevske firme “Agrolink”.

Magazinplus.eu – Revolucionarna rješenja u bh. poljoprivredi kroz projekat AEPC

Uspješna realizacija je počela kada je projekat AEPC postao partner lokalnim bh poduzetnicima u stvaranju AgroLink Centra za usluge promocije izvoza koji je za manje od tri godine, uprkos globalnoj recesiji i neuobičajeno surovim vremenskim uvjetima, postao samoodrživ.

Depo.ba – Kako uvesti spasonosne inovacije u prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji u BiH?

Zahvaljujući AEPC Projektu, poljoprivredna preduzeća iz BiH imaju mogućnost pristupa AgroLinku, Centru za promociju izvoza poljoprivrednih proizvoda, koji pruža poljoprivrednim proizvođačima i drugim poduzetnicima u sektoru poljoprivrede usluge potrebne da bi se uopšte mogli natjecati na evropskom tržištu ali i u drugim dijelovima svijeta.

Bljesak.info – AgroLink nastoji unaprijediti izvoz svježeg voća i povrća iz BiH na tržištu EU

U organizaciji AgroLinka – BH info centra za poljoprivredu, vodeći trgovački distributer svježeg voća i povrća Bama-Gruppen AS iz Norveške tijekom ovog mjeseca posjetio je četiri firme u BiH koje se bave proizvodnjom voća i povrća.

RuralExtension.org – AgroLink dogovorio izvoz trešnje i borovnica u Englesku

AgroLink je, na sastanku održanom u Ewesham, Engleska dogovorio izvoz hercegovačkih trešanja za ovo tržište. Samo par dana prije tog sastanka AgroLink je dogovorio i izvoz borovnica za Englesku sa drugim kupcem.

Irt.si – Dva milijuna eura za uvezivanje prehrambeno-prerađivačke industrije Jadranske regije

Fondacija za održivi razvoj FBiH – OdRaz i AgroLink predstavili su projekt Agronet vrijedan dva milijuna eura. Agronet projekt implementira se u okviru IPA programa za jadransku prekograničnu suradnju.

Al-Jazeera.net – BiH: Privredne posljedice poplava tek dolaze

Nedavne  poplave i klizišta nanijeli su žestok udarac poljoprivredi Bosne i Hercegovine, koja je, kako smatraju stručnjaci, već bila u veoma lošem stanju. Žitna polja Semberije i Posavine i površine pod voćem i povrćem ili se još nalaze pod vodom ili su ih pomjeranja tla u potpunosti uništila.

Klix.ba – AgroLink: Nakon poplava nisu povećane veleprodajne cijene svježeg voća i povrća

AgroLink je u saradnji s USAID/Sida FARMA projektom uradio preliminarnu analizu veleprodajnih cijena svježeg voća i povrća u BiH odmah nakon devastirajućih poplava.