ŠTA MOŽEMO URADITI ZA VAS?

KONSULTING I SAVJETODAVNE USLUGE

Pomažemo malim i srednjim preduzećima da osmisle kvalitetne strategije i smanje rizike u poslovanju, te razviju, implementiraju i usavrše proizvodne procese kako bi poboljšali financijsku stabilnost. Polazimo od analize nultog stanja kako bismo definirali neophodne mjere za poboljšanja.

Pomažemo klijentima kod upravljanja lancima opskrbe kako bi optimizirali troškove nabavke, ostvarujući najbolji kvalitet u isto vrijeme. Pored toga, pomažemo klijentima i da odaberu alate i opremu za preradu, te odluče koje su proizvodne opcije najbolje za njihove potrebe.

PISANJE I VOĐENJE PROJEKATA ZA EVROPSKU UNIJU I OSTALE DONATORE

Stanje ruralnih područja u BiH i regiji često rezultira negativnim ekonomskim i socijalnim trendovima koje karakteriše nekoliko problema: mala i nekonkurentna poljoprivredna gazdinstva, usitnjeno poljoprivredno zemljište, male proizvodne parcele i nizak nivo proizvodnje i tehnologije. Kao rezultat toga, poljoprivreda je slaba i nekonkurentna i ne može predstavljati osnovu za održivi razvoj.

Imamo više od deset godina u pisanju i vođenju projekata čiji su donatori međunarodne organizacije i institucije. To uključuje: uspostavljanje kontakata sa donatorom/sponzorom projekta, te postizanje razumijevanja i povjerenja potrebnog za uspješno odvijanje projekta; osiguravanje odgovarajuće dokumentacije u skladu sa projektnim zahtjevima i ciljevima; pribavljanje i upravljanje materijalnim i ljudskim resursima koji su potrebni za projekt. Vršimo praćenje i izvještavanje o projektu.


RAZVIJANJE VJEŠTINA KROZ AGROLINK AKADEMIJU

Stvorili smo AgroLink Akademiju kao centar izvrsnosti kako bismo pomogli organizacijama da izgrade potrebne vještine. Fokusirani smo na izgradnju znanja i vještina koje su potrebne za stvaranje jakih rukovodstvenih timova, transformacije u cijelom poduzeću i poboljšanja performansi u oblastima poput prodaje i poslovanja. Kao takvi, naši programi pomažu čitavoj organizaciji od samog vrha preko srednjeg menadžmenta do ostalih zaposlenih.

Svi naši obrazovni programi se kreiraju u skladu s potrebama i zahtjevima klijenata.

ISTRAŽIVANJA, ANALIZE I STUDIJE

Koristeći svoj globalni doseg, dijelimo uvide, uspostavljamo partnerstva i pomažemo klijentima da informiraju ključne donositelje odluka kako bi ostvarili svoje ciljeve. Radimo analize i studije početnog stanja, analize lanaca vrijednosti i istraživanje tržišta.

Naše analize i studije pomažu klijentima da steknu dublje razumijevanje svojih kupaca, konkurencije, trendova u industriji, tržišnih prilika i okolišnih i regulatornih rizika.

UVEZIVANJE STRUČNJAKA

Organiziramo business-to-business (B2B) sastanke, te radimo na jačanju konkurentnosti i unaprijeđenju pregovaračkih moći domaćih proizvođača i prerađivača.

IMPLEMENTACIJA STANDARDA KVALITETE I SIGURNOSTI HRANE

Podržavamo naše klijente u usklađivanju sa međunarodnim standardima za sigurnost hrane i sistemima kontrole kvalitete, što uključuje i preusmjeravanje pogona i procesa prema ekološki održivijim praksama, bez negativnog utjecaja na dobit.