IN MEDIA

FARMABIH.BA – AGROLINK OSIGURAVA BESPLATNU POMOĆ PRI UVOĐENJU STANDARDA KVALITETA U POLJOPRIVREDI

Otvoren poziv za podršku poljoprivrednicima, koji Agrolink realizira uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta.

EKAPIJA.BA – ŠTA NEDOSTAJE NAŠIM PREHRAMBENIM PROIZVODIMA DA BI DOSPJELI NA POLICE RADNJI U EU?

Sigurnost hrane je globalno pitanje i jedan od najznačajnijih prioriteta Evropske unije. Za sigurnost hrane postoji odgovornost kompletnog lanca proizvodnje, prerade i trgovine. Vlada je ta koja uspostavlja sistem koji će kontrolisati kvalitet hrane, upozorila je Eldina Muftić, predstavnik sarajevske firme “Agrolink”.

MAGAZINPLUS.EU – REVOLUCIONARNA RJEŠENJA U BH. POLJOPRIVREDI KROZ PROJEKAT AEPC

Uspješna realizacija je počela kada je projekat AEPC postao partner lokalnim bh poduzetnicima u stvaranju AgroLink Centra za usluge promocije izvoza koji je za manje od tri godine, uprkos globalnoj recesiji i neuobičajeno surovim vremenskim uvjetima, postao samoodrživ.

DEPO.BA – KAKO UVESTI SPASONOSNE INOVACIJE U PREHRAMBENOJ I POLJOPRIVREDNOJ INDUSTRIJI U BIH?

Zahvaljujući AEPC Projektu, poljoprivredna preduzeća iz BiH imaju mogućnost pristupa AgroLinku, Centru za promociju izvoza poljoprivrednih proizvoda, koji pruža poljoprivrednim proizvođačima i drugim poduzetnicima u sektoru poljoprivrede usluge potrebne da bi se uopšte mogli natjecati na evropskom tržištu ali i u drugim dijelovima svijeta.

BLJESAK.INFO – AGROLINK NASTOJI UNAPRIJEDITI IZVOZ SVJEŽEG VOĆA I POVRĆA IZ BIH NA TRŽIŠTU EU

U organizaciji AgroLinka – BH info centra za poljoprivredu, vodeći trgovački distributer svježeg voća i povrća Bama-Gruppen AS iz Norveške tijekom ovog mjeseca posjetio je četiri firme u BiH koje se bave proizvodnjom voća i povrća.

RURALEXTENSION.ORG – AGROLINK DOGOVORIO IZVOZ TREŠNJE I BOROVNICA U ENGLESKU

AgroLink je, na sastanku održanom u Ewesham, Engleska dogovorio izvoz hercegovačkih trešanja za ovo tržište. Samo par dana prije tog sastanka AgroLink je dogovorio i izvoz borovnica za Englesku sa drugim kupcem.

IRT.SI – DVA MILIJUNA EURA ZA UVEZIVANJE PREHRAMBENO-PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE JADRANSKE REGIJE

Fondacija za održivi razvoj FBiH – OdRaz i AgroLink predstavili su projekt Agronet vrijedan dva milijuna eura. Agronet projekt implementira se u okviru IPA programa za jadransku prekograničnu suradnju.

AL-JAZEERA.NET – BIH: PRIVREDNE POSLJEDICE POPLAVA TEK DOLAZE

Nedavne  poplave i klizišta nanijeli su žestok udarac poljoprivredi Bosne i Hercegovine, koja je, kako smatraju stručnjaci, već bila u veoma lošem stanju. Žitna polja Semberije i Posavine i površine pod voćem i povrćem ili se još nalaze pod vodom ili su ih pomjeranja tla u potpunosti uništila.

KLIX.BA – AGROLINK: NAKON POPLAVA NISU POVEĆANE VELEPRODAJNE CIJENE SVJEŽEG VOĆA I POVRĆA

AgroLink je u saradnji s USAID/Sida FARMA projektom uradio preliminarnu analizu veleprodajnih cijena svježeg voća i povrća u BiH odmah nakon devastirajućih poplava.